فرآیند تولید سالامبور گوسفندی:

در ابتدا دستههای بزرگ پوست های گوسفندان روی هم چیده شده و سطحشان برای جلوگیری از فاسدشدن نمکزده شده است. برای تبدیل شدن پوست گوسفند، بز و … به انواع چرم باید مراحل مختلفی طی شود و معولا این کار۶ تا ۷ روز زمان نیاز دارد تا محصول نهایی یعنی چرم فینش تولید شود.
دراولین مرحله کار در کارخانه پوستهای خریداری شده بررسی و از نظر کیفیت دسته بندی میشود تا برای گردن بری و دوربری آماده شوند. در کارخانه آرامهر روزانه 5000 پوست را گردن بری و دوربری میکنند.
پس از گردن بری پوستها در حوضچههای مخصوصی جای میگیرند تا خیس و شسته شوند و نمک زده شده از سطح آنها پاک شود، مرحلهای که در اصطلاح صنعت چرم به آن «لش بری» گفته میشود. پوست گوسفندان باید چندین ساعت در این حوضچهها که غلتکهایی هم در آنها قرار دارد باقی بماند تا خوب خیس بخورند، در این مرحله به آب انواع صابونهای خاص، مواد شیمیایی و مواد آنتی باکتری و … هم اضافه میشود تا چربیهای پوست گرفته و پوست تمیزتر شود.
با گذشت حدود ۶ تا ۸ ساعت حالا نوبت آن است که کارگران پوست ها را از حوضچه خارج کنند و کار ادامه یابد؛ آنها پوستها (از پشت) را روی سطحی قرار میدهند و محلولی از ترکیب سلفور، آهک، آب و … را به آنها میزنند تا ریشه پشم روی پوست سست شود و امکان کندن پیدا کند.
در ادامه چندین کارگر با دستکش در یک حرکت چرمهایی که سطح پشتشان با مواد شیمیایی آغشته شده را روی میز قرار میدهند و بعد با کشیدن یک تیغه روی آنها، پشمهایی که حالا دیگر سست شدهاند را از پوست جدا میکنند.
پس از این نوبت به قرار گرفتن پوستها در بالابان (یا درام) میرسد؛ ماشینگردی که در واقع بشکه بسیار بزرگی است که در آن غلتکهایی قرار دارد و پوست در آن جای میگیرد و در چندین مرحله (در ساعتهای طولانی) با ترکیب شدن با آب و مواد شیمیایی گوناگون کاملا شسته و یک دست میشود؛ اقداماتی که معمولا دو تا سه روز زمان میبرد؛ پس از طی این مراحل پوست که حالا سطحش شفاف است (البته چربی دارد) دوباره وارد حوضچههایی میشود که پر از اسید و نمک هست، ترکیبی که در واقع نقشش نگهدارندگی است؛ پوست بعد از چند ساعت حضور در این محلول خارج میشود تا خوب خشک شود؛ پوست نسبتا سفیدرنگی که در اصطلاح صنعت چرم «سالامبور» نامیده میشود.